112 fotó

2014.02.13. 19:45 HNorbert

Mercedes Sprinter 316 CDI, Országos Mentőszolgálat

Egy villámposzt következik, képekkel. A napokban készült el az első néhány darab az OMSZ-nak szánt 178 mentőautóból. Mindegyiket a Profile Vehicles Oy Kistarcsai gyára készíti majd el. A képek elkészítéséhez nyújtott segítséget köszönöm László Endre Mártonnak, a Profile Vehicles területi igazgatójának, illetve Valics Dezsőnek az OMSZ kommunikációs osztályának munkatársának.

A képre kattintva galéria nyílik!

 Ha tetszett, nézd meg a többi posztot is!

112Fotó a Facebookon is.

Szólj hozzá!


2013.12.31. 11:24 HNorbert

Évzáró

Az év utolsó napján szokás számot vetni az évben történtekről. Szóval következzen egy nagyon rövid összefoglalás, inkább csak címszavakban.

Márciusban indult a blog, azonban készültek képek korábban is. Januárban fotóztam a veszprémi tűzoltóság Unimogját, róla egyébként azóta sem publikált senki képeket. Február és március a tél jegyében telt, havas képek, na meg a Készenléti Rendőrség új autói. Áprilisban a NAV fotózás volt a fő attrakció, de ekkor tartották a tűzoltó- és rendőrnapot is. Májusban kevesebb időm volt fotózni, de néhány kép befért még Budapestről. A teljes nyarat Veszprémben töltöttem, a három hónapja alatt itt készültek képek, illetve volt egy kis ausztriai kiruccanás. Szeptembertől újra Budapest, és az utcai fotózás, az első félévhez képest jóval kisebb mennyiségben, de panaszkodni így sem lehet okom. Végül decemberben a legutóbbi posztban is megénekelt Amarok fotózás.

Összesen több, mint 500 rendszám, ennek több, mint a fele rendőrautó, az OMSZ és a tűzoltóság is szépen gyarapodott.

Végezetül ezzel a képösszeállítással kívánok mindenkinek boldog újévet, legyen mindenkinek olyan, amilyennek szeretné!

naptárkicsi.png

Szólj hozzá!


2013.12.23. 19:52 HNorbert

Volkswagen Amarok - Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat

Cirka 4 hónapja nem volt új poszt itt a blogon, csak a Facebookra került fel egy-egy kép. Valószínűleg ez a tendencia folytatódni fog, sajnos kevés idő jut a hobbimra. Főleg Facebookos aktivitás várható egy-egy elszórt blogbejegyzéssel a további hónapokban is. Igazából nem is volt semmi nagyobb lélegzetvételű fotózás szeptember óta, amiről érdemes lett volna írni.

Azonban december elején elkészült a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Közhasznú Alapítványának legújabb autója, róla fog szólni ez a bejegyzés. A képek létrejötte lehetetlen lett volna László Endre Márton segítsége nélkül, neki, és a Mentőgyár segítőkész dolgozóinak ezúton újfent köszönöm a segítséget a Policecars.hu nevében is.

Akkor a felvezetés után jöjjön a beszámoló. Az új autó egy Volkswagen Amarok, ő fogja váltani a 2009 óta Miskolcon futó Ford Rangert. A miskolci gyermekMOK csapata egyébként öt éves fennállása alatt több, mint 4300 esetben nyújtott segítséget a bajbajutott gyermekeknek. Motorja két literes, 164 lóerős, nagy nyomatékának, és az intelligens hajtásrendszernek köszönhetően várhatóan nem okoz majd gondot a Miskolc környéki terep. Ami első pillantásra rögtön szembetűnik, hogy a Szent Márton eddigi autóitól eltérően az új Amarok sárga alapszínű, illeszkedve az Európai Unió irányelvéhez.

mih604 131221 322

Szólj hozzá!


2013.08.24. 17:20 HNorbert

Hazai pályán III.

Most egy tavaly májusi nap beszámolója következik. Egy kolléga jött fotózni Veszprémbe, így hozzácsapódtam, azzal a reménnyel, hogy amíg a buszokat lövi, addig tán akad egy-két kéklámpás is. Mint az majd látszani fog alább, így történt.

Délelőtt - még egyedül - meglátogattam a kórház környékét, hátha akad valami érdekes. Lévén, hogy akkor volt két hetes a gépem, és elhatároztam, hogy nulláról kezdem a fotózást, ezért gyakorlatilag minden érdekesnek számított. Volna, ha épp állt volna bent valami, de csak ezzel a Focussal találkoztam:

lrl341 1205252LRL-341, idén nyáron már nem találkoztam vele, de várható volt, az LRL-ek már márciusban kezdtek eltűnni Budapesten

lrl341 120525 23Veszprémben és környékén én - két kivétellel - csak a páratlan számúakkal találkoztam 333 és 345 között

Szólj hozzá!


2013.08.10. 17:05 HNorbert

Hazai pályán II.

Folytatódjék a Hazai pályán sorozat, most tavaly júliusi képek következnek Veszprémből. A szokásos fotóhelyem a kórház mellett van, így egyértelműen a mentők kapják a főszerepet ebben a rövid posztban.

hkf372 1207271HKF-372 érkezik, a tavalyi nyár egyik nagy hajkurászott kocsija, egy hónapig vártam, hogy meglegyen

hkf372 120727 22Azért szeretem ezt a helyet, mert kora délelőtt elölről-hátulról lőhetők naposan az érkező autók

Szólj hozzá!


2013.08.08. 23:48 HNorbert

Tűzoltónap

Most egy rendesen megkésett poszt jön, de felfoghatjuk egy kis visszaemlékezésként is. 2013. április 27.-ig megyünk vissza az időben.

Elsőként egy időrendből kilógó kép jön. Végül is csak az elkészültét illetően nem passzol a sorba, mert ami miatt létrejöhetett, az volt a felvonulás első - noha nem tervezett - eseménye. Történt ugyanis, hogy a doktorszolgálat Mazdája balesetet szenvedett rögtön a felvonulás kezdete után.

lkz844 130427 122Itt már tréleren a Mazda a Városligetben

A fentebbi esemény miatt egy kis késéssel érkezett meg a felvonulás. Én a Hősök terén vártam a Műcsarnok elé kanyarodó kocsikat, itt aránylag kevesen álltak, és a nap jól sütötte a kanyarodó autókat. Még mielőtt azok a képek jönnének, itt egy másik arról, ahonnan a tűzoltók videózták az eseményt:

jgk640 130427 19Évek óta hagyomány, hogy kosárból is videóznak, nekem ez a helyszín volt újdonság, eddig az Andrássy út végén láttam ilyet

Szólj hozzá!


2013.07.01. 17:19 HNorbert

Újra nyár van 2.

Az előző bejegyzés valahol a Széchenyi István téren fejeződött be, most jön a folytatás a Keleti pályaudvar környékén, de előtte két kakukktojás.

Két honvédségi gép, először egy Mitsubishi a Báthory utcában

hs4026 1306243Egy picit sajnos bemozdult, de még elfér

A másik pedig a Blaha Lujza téren készült:

ht5363 130622 k1Sajnos ez sem az igazi, de legalább magába a járműbe nem lóg bele az autó, ha már a képbe igen

Szólj hozzá!


2013.06.24. 18:52 HNorbert

Újra nyár van

Az utóbbi két hétben végre beköszöntött a nyár. Na jó, talán túl határozott is volt ez a belépő a jóval 30 fok feletti hőmérséklettel, de bevallom, nekem már hiányzott. Ezzel együtt befejeztem a vizsgaidőszakot, első év tulajdonképpen letudva. Ennek örömére az utóbbi napokban elindultam és végigjártam a szokott helyeket. Igaz, hogy az utóbbi szűk két hónapban inkább csak el szoktam tőlük.

Az elmúlt két nap képei következnek, hely szerint csoportosítva.

Markó utca, Országos Mentőszolgálat:

ma0319 130622 16Végre meglett ez az autó, az utóbbi hónapokban rengeteget kergettem, ez meg az őrületbe engem azzal, hogy mindig másik irányba ment, mint jó lett volna. Most végre nem bent állt az udvaron, így erről is van már képem. Persze más menet közben lekapni, de most már csak meglesz az is.

lmt893 1306241Ez nem tudom miféle szerzet, nem olyan rég jelent meg az utcában, eleinte csak a mobil kék volt rajta, a címer nem túl régi. Így már láttam értelmét, hogy lefotózzam

ma0300 1306242Ezt a kocsit viszont már lőttem korábban, viszont most végre rendes helyen állt, nem a ferde, és lőhetetlen parkolóhelyek egyikén

Szólj hozzá!


2013.04.29. 22:03 HNorbert

Rendőrnap

A 2013-as rendőrnapot a korábbi évekhez hasonlóan a tűzoltónappal együtt tartották a Városligetben, valamint az 56-osok terén ugyanakkor került sor a közlekedési rendőrök versenyének országos döntőjére, ahol gépkocsizó és motorkerékpáros járőrök versenyeztek. A járőrversenyen részt vevő autók és motorok egy külön galériában lesznek, mint ahogy a tűzoltók járművei is másik posztban kerülnek sorra. Itt csak a rendőrnapon kiállított nemcsak rendőrautók és néhány, a környékre tévedő másik rendőrautó következik.

A napi terv az volt, hogy negyed kilenc körül érkezem a Városligetbe, és a rendőr részleggel kezdek, hiszen az itt kiállított autók nem láthatók és fotózhatók felvonulás során, és még a tömeg érkezte előtt végig akartam őket fényképezni.

Nemcsak a rendőrség képviselte magát, kint volt a NAV is, többek között a blogon már régebben is bemutatott új Lagunát is kihozták

mhk453 13042730Hezitáltam, hogy meglőjem-e, mivel már van róla képem, ő volt az első lencsevégre kapott kocsi, de még egy kép nem árthat, a kártyán elfér

A háttérben látható Transporter sajnos egy oszlop és a még hátrébb látható keríts közé volt bepasszintva, így értelmes fotóra nem nagyon tellett. Velük szemben a domboldalon 3 autó is állt. Az egyik a KTJ-220-as Renault, ő állt a legrosszabb helyen, orral egy kordon felé, így mivel van már róla képem nem erőltettem a fotózást.

kwj264 13042715A második ez a Transit volt, annak ellenére, hogy sok van belőle, kevésről van képem, nem hagyhattam ki

Szólj hozzá!


2013.04.23. 19:30 HNorbert

NAV "hivatalos" fotózás

Az első képek már napvilágra kerültek az új autókról körülbelül két hete, azonban a Policecarsra dukált néhány rendes kép is az eddigiek mellé. Végülis nekem jutott a feladat, hogy elkészítsem a képeket. A felkeresés után a konkrét időpontot már én egyeztettem, a NAV bevetési főigazgatójával. Az Ezredes Úr rendkívül rugalmasan viszonyult a fotózáshoz, segítségéért ezúton is köszönetet mondok.


Az időpontot egy héttel előre egyeztettem, így reméltem, hogy pontos lesz az előrejelzés, és sütni fog a nap, ez végül is bejött. Úgy időzítettem, hogy lehetőleg ne kelljen órát kihagynom, így is lett, biokémia előadás után indultam neki. Út közben az Ecseri úton, a villamosra várva jött ez a kocsi:

gts113 130422MÁV vegyi elhárító, eléggé sosemlátott autó

A megbeszélt időre pontosan érkeztem, az első benyomásom valahogy a Kisváros című sorozatra hajazott, az épület, a filmből ismerős megszólítások, kifejezések, maga a katonai hierarchia. Ettől függetlenül nem éreztem úgy, hogy mellőzve lennék, készséggel állították be az autót, sőt még előtte le is mosatták, ezért a figyelmességért még egy hatalmas köszönet.

Most, a szokásostól eltérően nem teszem be ide az összes képet, csak a kedvencemet. A többit a beágyazott albumban tekinthető meg. Továbbá megjegyzem, hogy ezeket nagyobb méretben láthatjátok az eddig megszokottól eltérően.

mhk451 130422 11Az itt készült képek közül ez tetszik a legjobban, egyszerre látható minden fény a hídban

A galériát itt nézhetitek meg:

Nagyjából negyed óra alatt végeztem, megköszöntem a segítséget, és indultam is vissza. A Klinikáknál a metróból feljövet láttam, hogy valami villog, átmászva a metróhoz igyekvőkön láttam, hogy két autó ütközött, a rendőrök épp papírokat intéztek.

MHS373 130422MHS-373, a kép készülte után el is startolt

ma0040 130422Ez a fotós nap sem maradt OMSZ nélkül, ezzel a Transittal zárom a posztot

A 112Fotó Facebookon is követhető.

Szólj hozzá!